dimecres, 22 de setembre del 2010

Repetim millor actuació de la temporada i tornem a fer història




El Vendrell, 19 de setembre de 2010

Bordegassos de Vilanova: 5de7, 4de7a, 4de7, Pde5
Castellers d'Altafulla: Tde6, 3de7a, 3de7, Pde5
Nens del Vendrell: 5de7, 4de8, i Tde8 folre, Tde7, Pde5

Després de més de 30 anys, la Plaça Vella va tornar a veure un folre dels Nens del Vendrell. Va ser en l’actuació de diumenge, on compartiem plaça amb els Bordegassos de Vilanova i els Castellers d’Altafulla. A dues setmanes per al concurs, diumenge vam posar el turbo repetint la millor actuació de la temporada.

A més, vam trencar per dues vegades amb una ratxa de més de 30 anys, perquè aquest era el període sense plantar un folre a la Plaça Vella i, també, perquè feia més de 30 anys que no es descarregaven més de dos 4de8 en una mateixa temporada. L’intent de Tde8 folrada de diumenge i el 4de8 descarregat van tornar a posar el marcador a zero.

Enguany, els Nens del Vendrell hem aconseguit tenir un 4de8 de les màximes garanties. Així es va demostrar el dia de la Festa Major i durant la diada de Llorenç. La solidesa de la construcció permetia pensar que aquest any la colla estava en disposició de descarregar-ne uns quants. Després de les diades de Torredembarra i Terrassa, on no va ser possible fer-ho per imprevistos d’última hora, ahir es va tornar a fer amb una gran convicció i solvència, demostrant que els Nens tenim un gran 4de8.

L’actuació es va obrir descarregant un tranquil 5de7 (el número 11 d’aquest any) una altra de les construccions que ha sovintejat durant aquesta temporada amb molts bon resultats. Un castell sense secrets pels Nens que, tot i pertànyer a la gamma alta de 7, s’ha fet servir per donar confiança en diades importants.

En segona ronda ha arribat el torn del tercer 4de8 de l’any (feia més de 30 anys que els Nens no descarregaven més de dos 4de8 en una mateixa temporada), amb un gran domini i sense cap tipus d’incidències.


A continuació, i plens de confiança en les nostres possibilitats, ha arribat el torn de portar de nou una Tde8 amb folre a la Plaça Vella, un fet que feia molts anys que no es veia i que, sens dubte, ha estat tot una fita per a la colla. Tot i que la Torre va quedar en intent, fent llenya quan els dosos estaven a punt de col·locar-se (per cert, la primera caiguda important del Biel, per sort sense conseqüències), tenim confiança en aquest castell, i si omplin el local durant els assajos que queden estic convençut que podrem portar-la amb moltes opcions al Concurs de Castells.


Just després de l'intent de Tde8, vam descarregar una Tde7 sense patiments, la qual cosa no és gens fàcil i serveix com a indicador del punt en què la colla es troba.

La de diumenge va ser una gran diada pels Nens del Vendrell, tornant a agafar embranzida de cara al moment culminant de la temporada. Ara toca tornar a fer una crida a tots els castellers i aficionats del Vendrell i el Baix Penedès perquè omplin el local durant els dos dimecres i els dos divendres que queden abans del concurs, amb l’objectiu de poder acabar de assajar amb garanties les estructures del 3 (espectaculars les proves de 3de8 del divendres passat), el 4 i la Tde8, que són els castells que volem portar a plaça el dia del Concurs.

Pel que fa a les altres colles a Plaça, la diada va resultar també especialment satisfactòria, destacant el 5de7 que els Bordegassos de Vilanova van descarregar fora de la seva població per primera vegada aquesta temporada i el primer 3de7a de la història fet pels Castellers d’Altafulla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada