dijous, 18 d’octubre del 2012

Els Nens del Vendrell tornen a descarregar una torre de vuit amb folre al Concurs de Castells








Els Nens del Vendrell van escriure dissabte una altre pàgina d’or en la seva llarga història. Va ser en el marc del Concurs de Castells de Tarragona, en la Tarraco Arena Plaça, el mateix indret que va veure com l’any 1970 descarregaven per primera vegada en el segle XX la torre de vuit amb folre, un castell que els va donar la victòria en aquella edició.

Aquest castell, ple de simbolisme per la colla, va tornar a recuperar-se durant la diada de la Fira de Santa Teresa de l’any 2010, quaranta anys després del primer. I dissabte, els de la camisa vermella, el van tornar a descarregar novament en la plaça de Tarragona, convertint-se en la sorpresa del Concurs. I no només això, sinó que van signar la millor actuació des de l’any 1976.




Durant els últims mesos els Nens havien estat treballant intensament en assolir de nou els castells de vuit. La mala sort va fer que fins fa poc no es pogués traduir a plaça tota la feina realitzada al local d’assaig. Després de la diada de Calafell, on van aconseguir carregar el quatre de vuit, la colla va mantenir el seu convenciment i constància fins fa dues setmanes, quan van descarregar amb solvència el preuat castell al Vendrell.

Des d’aleshores, els Nens treballaven amb la vista posada en les dues grans cites del mes d’octubre: el Concurs de Castells i la diada de la Fira de Santa Teresa. L’objectiu principal pel Concurs era consolidar el quatre de vuit per continuar avançant en la resta d’estructures que es venien treballant de cara a l’actuació de la Fira. Però la sorpresa va saltar en tercera ronda, després d’haver descarregat amb molta seguretat i confiança el segon set de set de la seva història –castell estrenat també durant aquesta temporada- i un sòlid quatre de vuit.


 



Tot i que les previsions podien apuntar cap a una torre de set en tercera ronda, la colla es va mostrar valenta i confiada en les seves possibilitat, i va anunciar que intentarien la torre de vuit folrada. Un castell que els permetia actuar en solitari i amb totes les mirades de la plaça posades en la colla vendrellenca.

I la torre va pujar ferma, segura i ràpida, descarregant-se sense cap tipus d’incidències ni patiments, la qual cosa posava de manifest que es tractava d’una construcció que s’havia treballat bé i que, en descarregar-se, va desfermar la eufòria i l’emoció de tota la colla. Els Nens tornaven a escriure una altra pàgina que significa una merescuda recompensa per tot el treball, implicació i sacrifici que la colla havia demostrat.




Amb la dosis de confiança i eufòria que significa el gran paper realitzat al Concurs de Castells, els Nens enceten la setmana de la diada de la Fira, una actuació en la que tenen dipositades grans esperances. De fet, l’objectiu per aquesta actuació abans del Concurs era el de sortir de plaça amb dos castells de vuit. Però aquesta fita, amb l’actuació de dissabte ja s’ha assolit, la qual cosa deixa obertes enormes expectatives que fan preveure que la de la Fira d’enguany pot ser una gran diada per part dels Nens del Vendrell.

Durant aquesta setmana la colla mantindrà la seva activitat habitual, tot i que amb un canvi en els dies d’assaig, ja que el general de divendres es passarà a fer dijous. Per al divendres els Nens han organitzat el primer Fira Festival, un concert musical que tindrà lloc a la Plaça del Tivoli i que comptarà amb la presència dels grups Strombers, Buhos, Pere Anton i Tu, Respect Mark, Jame’s Band i Deejay Esnelio.
 


 

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada