dilluns, 5 de novembre del 2012

I per Sant Zacaries... pilar de 6 carregat!








La Plaça Vella del Vendrell va viure ahir un altre moment històric protagonitzat pels Nens delVendrell. Va ser en motiu de la diada de Sant Zacaries, el patró de la colla local, quan els de la camisa vermella van anunciar que intentarien un castell no aconseguit durant quaranta anys: el pilar de sis. L’última vegada que s’havia portat amb èxit a plaça va ser l’any 1972, en la diada d’homenatge a Jan Julivert que es va celebrar el setembre d’aquell any al Vendrell.

Durant els últims mesos, aquest emblemàtic espadat s’havia estat assajant amb intensitat. Cal recordar que van ser els Nens del Vendrell els qui van aconseguir descarregar-lo per primera vegada en el segle XX, el setembre de 1969, justament per la diada de Sant Zacaries, i que dos mesos després, també per primera vegada en el segle XX, s’aconseguia descarregar el pilar de set amb folre.

Els Nens havien encetat la seva diada descarregant un cinc de set després d’un intent desmuntat, al qual va seguir un quatre de set amb l’agulla. I en tercera ronda va saltar la sorpresa en anunciar-se el pilar de sis, un pilar que es va coronar amb seguretat però que va caure en iniciar-se la descarregada. Amb el d’ahir, aquest és el pilar de sis número 20 de la història dels Nens, amb nou de descarregats i onze de carregats.

La diada d’ahir va posar el colofó a una gran temporada plena de moments històrics, com ara el fet d’haver tornat a descarregar la torre de vuit folrada al Concurs de Castells de Tarragona del passat octubre, i de tornar-ho afer per la diada de Santa Teresa, assolint una fita mai aconseguida en la història de la colla, com ara descarregar dues torres de vuit en una mateixa temporada. I ara, amb el pilar de sis carregat, s’arrodoneix una temporada per emmarcar que obre grans expectatives per a l’any vinent.

A més de la diada, els Nens han celebrat tot un seguit d’actes durant el cap de setmana. El programa d’activitats es va iniciar dissabte al matí, amb la passejada per la literaturacastellera del Vendrell que es va fer pel centre de la vila. En companyia de les Gralles del Baix Penedès, els assistents van participar de la lectura de textos sobre l’activitat castellera escrits per personatges il·lustres del Vendrell.

La tarda de dissabte va estar dedicada a la canalla, que va poder gaudir d’una festa especial i una sortida al passatge del terror de Calafell. I diumenge, després de l’actuació, la colla va celebrar un dinar de germanor per tancar els actes d’un cap de setmana que la colla recordarà durant molt de temps.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada