divendres, 15 de novembre del 2013

Punt i final a una temporada brillant




El passat cap de setmana els Nens del Vendrell vam tancar el calendari d’actuacions de la temporada amb la tradicional diada de Sant Zacaries. Dos dies de celebracions per posar un magnífic punt i final a la que ha estat una de les més brillants temporades en els 87 anys d’història de la colla.
  
Tradicionalment, la celebració de Sant Zacaries, patró de la colla, s’acompanya de tot un seguit d’activitats que es desenvolupen al llarg de tot el cap de setmana. En aquesta ocasió, amb més raó encara, ja que després de la gran temporada realitzada per la colla calia viure amb intensitat tots els actes festius que s’hi havien programat.
 
Les celebracions però, van començar abans del previst, amb el magnífic assaig que es va desenvolupar divendres a la nit. Tot i ser l’últim de la temporada, el local es va omplir de gom a gom, símptoma inequívoc del gran estat de salut de la colla. Un estat de forma que va quedar més que reforçat en veure que els Nens, en el que podia haver estat un simple assaig de tràmit, es van prendre amb la màxima seriositat totes les proves realitzades i van ser capaços de posar quints a construccions com ara el 5de8 i el 3de9 amb folre, entre altres construccions.

Els Nens, amb l’assaig de divendres, van ensenyar les seves armes per la propera temporada i el que podrien ser castells en cartera per l’any vinent. En acabar el gran assaig es va celebrar una festa concert a la Sala els Daus, en la que seria primera activitat de la colla del cap de setmana.

Dissabte va ser un altre dia ple d'activitat. Així, dissabte al matí es va organitzar un concert vermut de gralles a la plaça nova. I a la tarda una festa especialment destinada a la canalla. La tarda va estar també protagonitzada per una interessant xerrada que es va organitzar al local de la colla, i que sota el títol 'Nens del Vendrell, un passeig per la història', va comptar amb l’assistència de molts castellers, veterans i joves, que van conversar sobre l’entitat i, especialment, sobre les expectatives de futur.
 
Ja diumenge, i després de les tradicionals matinades i pilar d’homenatge a Jan Julivert, la Plaça Vella es va omplir de castellers vendrellencs per fer-se una fotografia de grup que va resultar espectacular per la gran assistència de membres de la colla. Després, el grup es va desplaçar al seu local per celebrar la seva tradicional diada castellera, que no es va poder desenvolupar a la mateixa Plaça Vella a causa del fort vent.
 
La diada, amb tots els objectius de la temporada més que assolits, es plantejava de manera relaxada i festiva, tot i que no es va desaprofitar l’oportunitat per descarregar una Tde7. Un 5de7, un 4de7, un 4de6 format íntegrament per dones, i un Pde4 amb folre de canalla van completar l’actuació.
 
Una multitudinària paella elaborada per un grup de castellers de la colla va posar el punt i final a un intens cap de setmana. Els Nens del Vendrell es tornaran a retrobar el divendres d’aquesta setmana, per celebrar el seu sopar de gala, esdeveniment que servirà per posar el punt i final a la que ha estat una brillant temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada