divendres, 7 d’octubre de 2011

Jove, Joves, Nens i Vella


Dimecres es va celebrar a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell l’acte de presentació de la diada castellera de la Fira de Santa Teresa que se celebrarà el diumenge 16 d’octubre a la Plaça Vella del Vendrell. Durant l’acte, que va estar presidit per l’alcalde vendrellenc, i que va comptar amb l’assistència dels representants de les colles participants, es van explicar els principals aspectes organitzatius de la diada. Així mateix, va servir per celebrar el sorteig i conèixer l’ordre d’actuació de les colles, que serà: Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, CollaJoves dels Xiquets de Valls, Nens del Vendrell i Colla Vella dels Xiquets deValls.

Enguany, i per primera vegada, la diada de Santa Teresa comptarà amb quatre colles a plaça. Per a la colla local es tracta de l’actuació més important de l’any, raó per la qual s’ha treballat, conjuntament amb l’Ajuntament, en tant que organitzador, en la introducció d’alguns canvis que ajudessin a donar més rellevància a aquesta important cita del calendari casteller.

L’actuació començarà a la una del migdia, i per tal d’agilitar la diada s’ha delimitat una ubicació per a cadascuna de les colles al llarg de les façanes de l’ajuntament i de l’església segons el plànol següent.


El format que se seguirà serà el de tres rondes sense dret a repetició, afegint-hi dues rondes posteriors que es podran fer servir (sempre i quan no s’hagin aconseguit fer tres castells) per tal d’intentar de nou una construcció que no s’hagi assolit o provar-ne una altre de diferent.

Pel que fa a altres qüestions organitzatives, com ara la ubicació dels serveis sanitaris, s’ha acordat amb la Creu Roja que les ambulàncies s’estacionaran entre els carrers de Mar i el del Peix, de manera que no s’obstrueixi el pas de les persones ni la visibilitat a la plaça. Així mateix, se situaran dues carpes –a la Plaça Francesc Macià i a la Placeta del Carrer Major- per facilitar al màxim la tasca dels tècnics sanitaris.

Per últim, i amb l’objectiu de guanyar en comoditat, s’habilitaran tres punts logístics a l’interior de l’església per a les colles Jove de Tarragona, Nens del Vendrell i Vella de Valls, així com un altre a dins l’ajuntament per a la Joves de Valls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada