dijous, 22 de juliol del 2010

Calafell, 18 de juliol de 2010

Xicots de Vilafranca: 4de7a, Tde7, 5de7, Pde5

Colla Jove de Castellers de Sitges: id3de7a, ide7, id4de7, 4de7, 3de7, Pde4

Nens del Vendrell: 5de7, Tde7, 4de7a, Pde5



Cada vegada és més evident que els Nens del Vendrell han posat la directa amb l’objectiu de fer de l’actual una gran temporada. Durant l’últim mes, especialment des que es van descarregar els primers castells amb agulla i el primer 5de7, els Nens no han deixat de créixer i de mostrar, diada rere diada, que cada vegada se senten més forts i segurs.

Així és com s’han presentat avui a Calafell poble, per participar de la diada castellera de Festa Major, i on han tornat a descarregar una impecable Torre de 7 i un altre 5de7. I així enceten una de les setmanes decisives, la que els ha de portar a descarregar el 4de8 que s’han fixat com a objectiu per la Festa Major. Un castell que, vista la dinàmica de la colla, està molt a prop.

Acompanyats pels Xicots de Vilafranca i la Colla Jove de Castellers de Sitges, els vendrellencs, tal i com ve succeint durant les últimes setmanes, han mobilitzat un important número de camises, la qual cosa els ha permès enfrontar el programa previst amb garanties i tornar a repetir la seva millor actuació en el que portem de temporada.

Totes tres colles han iniciat la diada aixecant un Pde4. Després, els Nens han obert la seva ronda amb un nou 5de7 que ha pujat ràpid i segur, sense incidències i amb molta placidesa. En segona ronda ha arribat el torn d’una nova Torre de 7, la tercera de l’any, d’impecable factura i resolta amb una facilitat i tranquil·litat que denota tot el domini de la colla amb aquesta construcció. Com a tercer castell s’ha descarregat un més que segur 4de7 amb l’agulla, preàmbul del Pilar de 5 amb que els vendrellencs han tancat l’actuació.

La sensació general en el sí del grup és que totes tres construccions, per la solvència amb que s’han descarregat, sense cap tipus d’incident ni patiment, estan molt consolidades pels Nens del Vendrell, especialment en el cas de la torre, la millor que s’ha fet fins ara. El resultat d’aquesta dinàmica és que la colla se sent forta i preparada per assolir els castells de vuit, la qual cosa succeirà, si tot continua com fins ara, per la Festa Major.

Una confiança guanyada a base de molt de treball i de la feina continua que s’està fent durant els assajos, i que durant aquesta setmana tornen a ser importantíssims (tant el de dimecres a les 22.00 com el divendres a la mateixa hora, a la Plaça Vella) de cara a preparar la sortida del proper dissabte a Sant Jaume dels Domenys, on actuaran a les 18.00 hores, acompanyats de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, i del proper dilluns a les 13.30 h., en la diada de Festa Major.

Pel que fa a les altres colles, els Xicots de Vilafranca han tancat diada fent la mateixa actuació que els Nens del Vendrell (4de7a, Tde7, 5de7 i Pde5), mentre que la Colla Jove de Castellers de Sitges ha fet un id3de7a, i3de7, id4de7, 4de7, 3de7 i un Pde4.

Es poden veure les fotos de la diada clicant aquí , i els vídeos fent-ho aquí .

P.D. Edito aquest post, que publico amb molts dies de retard, per incloure la referència a la mort de Lluis Barrera, membre dels Xicots de Vilafranca i una dura notícia per al món casteller. En nom dels Nens del Vendrell, que divendres vam ser-hi presents a Vilafranca per dir-lo l'últim adéu, expressem el nostre condol a la seva família, als Xicots i a totes les persones que se l'apreciaven.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada