dimecres, 28 de juliol del 2010

Una diada memorable

26 de juliol de 2010

Diada de Festa Major del Vendrell

Nens del Vendrell: Tde7, 4de8, 5de7, 2 Pde5

Emocionant i memorable. Amb aquestes dues paraules es pot descriure el que dilluns va succeir en la tradicional diada castellera de Festa Major, amb uns Nens del Vendrell que actuant en solitari vam aconseguir descarregar el primer 4de8 de l’any (i el primer des de feia 33 anys per Santa Anna). Tot i el magnífic resultat, que es va completar amb una Tde7, un 5de7 i dos Pde5, potser el més destacable del dia, el que quedarà en la memòria de molts, és la comunió que es va viure ahir en una Plaça Vella plena de gom a gom.

Els Nens del Vendrell arribàvem a la diada de Santa Anna amb les expectatives ben altes. Durant els últims mesos la colla no ha deixat de créixer, en una progressió imparable que ens va portar a treballar a fons l’objectiu de descarregar el “carro gros” per Santa Anna. Les proves i els assajos havien estat més que satisfactoris, la mentalitat de tots els castellers era òptima i el convenciment en les possibilitats del grup anaven creixent a mida que passaven els dies. Aquest escenari estava reforçat per la solvència i resultats amb que s’havien tancat les últimes diades, amb una consolidació absoluta de la Tde7 i el 5de7.



La crida que es va fer a la gent del Vendrell i comarca perquè donessin suport als Nens va donar resultat. En van ser moltes les entitats, grups, mitjans de comunicació i particulars que van voler fer pinya amb els Nens, animant-nos a assolir el nostre objectiu i donant suport a la nostra feina. Un recolzament que la colla ha reconegut clau i que va servir per veure com la Plaça Vella s’omplia de gent amb ganes de veure castells.

Ja des de bon començament el dia es va presentar emocionant. La sortida de Santa Anna a mans de dos dels Portants d’Honor d’enguany –Marcel·lí Guixens i Salvador Arroyo, molt vinculats als Nens del Vendrell- va dibuixar la primera pinzellada castellera del dia. A continuació es va procedir a participar de la cercavila amb els diferents grups de cultura, fins arribar a la Plaça Vella i iniciar els preparatius de la diada.




L’ambient d’una Plaça Vella plena de gent com feia temps que no es veia, i, sobretot, amb la sensació que tothom hi era amb l’esperança de viure una important diada castellera, era l’escenari idoni i la millor invitació per a convertir el dia de Santa Anna del 2010 en un dia per a recordar. Els Nens, decidits i convençuts de les nostres possibilitats, vam obrir l’actuació amb una Tde7, un valor segur i més que consolidat que havia de servir com a canal per a potenciar la confiança de la colla. La torre va pujar ràpida i segura, tot i una petita rebrincada durant la carregada que no va tenir cap conseqüència. Quan la torre va estar completament descarregada es van manifestar les primeres mostres d’alegria en el grup. Per si de cas encara era necessari reforçar més la moral de la colla, la quarta Tde7 de la temporada va servir per esborrar del tot qualsevol ombra de dubte.


El moment culminant de la jornada va arribar en segona ronda. Era l’hora d’enfrontar-se al 4de8, un castell que feia 33 anys que no es descarregava per Festa Major i 13 que ni tan sols s’intentava. La formació de la pinya va estar governada per l’ambient de solemnitat de les grans ocasions, amb una Plaça Vella en silenci i un públic entregat als Nens que va esperar l’aixecament del castell amb la màxima expectació. El 4de8 va començar a tirar amunt a la primera, amb molt bones mides i una gran seguretat. Durant la carregada no hi va haver cap tipus de patiment ni dubte, mostrant-se la construcció amb una fermesa i solidesa que no feien pensar que fos el primer castell de vuit de l’any.

En el moment que la cassoleta (el Biel, el seu primer castell de 8 amb 5 anys) es va col·locar i l’enxaneta (la Lamiae) va iniciar les tres passes finals l’esclat d’alegria per part del públic va ser dels que es recorden. Feta l’aleta, el castell es va començar a desmuntar i els quarts ja van baixar celebrant la fita aconseguida. Uns moments després, la pinya, la colla i tota la plaça eren un esclat d’eufòria pel que s'acabavade fer i la forma en què s’havia assolit.

Desprès dels lògics minuts de celebració per part de tothom, on hi va destacar la comunió Plaça-colla, vam encetar el tram final de la diada, descarregant un 5de7 resolt sense cap tipus d’incidència i dos pilars de 5.


Els Nens vam completar ahir la millor diada de l’any. Però, a més, vam obrir les portes a un gran potencial de creixement on es plantegen importants reptes per al que resta de temporada. Des de la colla es contempla el resultat d’ahir com la culminació d’un intens treball per retornar els castells de vuit a la Plaça Vella, però com l’inici d’una etapa importantíssima que porti a la colla a donar un important salt qualitatiu. A més, la progressió experimentada ens ha portat a disposar de moltes prossibilitats d’accedir al Concurs de Castells de Tarragona d’enguany, una fita que a començaments d’any –amb la reducció de 18 a 14 colles- es presentava com de la màxima dificultat i que, actualment, té en els Nens del Vendrell un dels candidats a accedir-hi. Per això, des de la colla es fa una crida a tothom a continuar treballant per continuar creixent en el que resta de temporada i començar a consolidar, ja des de les properes diades, actuacions com la de diumenge.



Per veure vídeos del 4de8 cal clicar aquí , aquí o aquí.

La resta de castells de la diada es poden veure fent clic aquí (la Torre de 7 ), aqui (el 5de7 ) i aquí (els pilars de 5)

El Vendrell, 27 de juliol de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada