diumenge, 25 de juliol del 2010

Sensacions immillorables abans del "Dia 4de8"



A menys de 24 hores per a la diada de Festa Major, les sensacions en el sí de la colla són immillorables. S'hi respira l’ambient de les grans ocasions, les vibracions són molt positives i tothom espera amb impaciència l’arribada del moment de descarregar el 4de8.

Durant els últims assajos les proves han estat més que satisfactòries, i tot el treball que s’ha anat desenvolupant s’ha traduït en el convenciment que estem més que preparats per a l’assalt als castells de vuit. Divendres passat, a l’assaig que es va fer a la Plaça Vella, amb una més que important assistència de persones que van voler participar de les nostres últimes proves, es va acabar de demostrar quin és l’estat de forma actual, descarregant-se una torre de set sencera, col·locant dosos en el 4de8, i treballant altres estructures amb resultats més que satisfactoris, torre de 5 amb folre inclosa. La consigna, per això, està clara: ha arribat l’hora dels Nens del Vendrell. Ha arribat l’hora de trencar amb 33 anys de no descarregar un carro gros per Festa Major.

La setmana, des del punt de vista casteller, ha estat plena d’activitat orientada a preparar la diada de demà. Desprès de la magnífica actuació d’ara fa una setmana a Calafell, on es va tornar a repetir la millor actuació de la temporada (5de7, Tde7 i 4de7a, i tots els castells descarregats amb molta solvència i seguretat) quedaven per endavant dos importants assajos: el de dimecres i el del divendres a la Plaça Vella.

Dilluns ja es va començar a respirar Festa Major i castells, amb el nomenament del Marcel·lí Guixens com "Portant d'Honor de Santa Anna 2010", un guardó més que merescut per a una persona que representa l'esència dels Nens del Vendrell, la seva colla, a la qual pertany des del 1946 i de la que ha estat cap de colla en tres ocasions. Un reconeixement del qual tota la colla ens sentim molt orgullosos.

Tot i que la setmana ha estat farcida de fets castellers, dimecres vam rebre la dura notícia de l’accident de Lluís Barrera, casteller dels Xicots de Vilafranca i persona amb relació personal amb membres de la nostra colla, i que es va rebre com un cop dur per a tots. Com moltes altres colles, des dels Nens vam voler ser presents i acompanyar tant als Xicots com a la família i resta del món casteller el passat divendres a Vilafranca, aixecant-ne un pilar de 4. Una notícia dolorosa que durant l’assaig del divendres va ser també present i vam voler dedicar un recordatori als Lluís.

També dimecres es va inaugurar a la Sala del Portal del Pardo l’exposició de fotografies “Memòria dels castellers”, de Maria Andrews, i que romandrà oberta fins el 21 d’agost. Es tracta d’una mostra itinerant que ja ha visitat diferents municipis i on es pot veure un recull d’imatges que l’autora tracta mitjançant una tècnica pròpia oferint una visió diferents del món casteller. A l’acte d’inauguració els Nens van ser presents aixecant un pilar de 4.

Divendres va arribar l’hora de l’important assaig, en tant que era l’últim, abans de la diada de Festa Major. A més dels Nois de la Torre (als que agraïm el seu suport durant els últims dos assajos) hi va haver molta gent que es va voler apropar a la Plaça Vella per participar de les proves, en gran part gràcies a la crida i difusió que s’ha fet de la importància de la diada de dilluns tant des de la colla com per part de diferents entitats (com l’Embarcada, Jove Baix Penedès, el CIT, mitjançant unes samarretes per fer pinya amb els Nens), el propi ajuntament, mitjans de comunicació, etc., un suport que agraïm en nom dels Nens del Vendrell.

Les proves van ser magnífiques, amb uns resultats que van acabar de demostrar que la colla està a punt per fer el 4de8. I, així mateix, es va certificar que, si bé l’objectiu principal de la diada de demà és descarregar el primer castell de vuit de l’any, els potencials de la colla no s’acaben aquí, i que encara queda molta temporada per endavant on es poden assolir altres importants objectius. Descarregar el 4de8 demà seria la culminació d’un objectiu, el premi al treball d’un tram de la temporada, però també l’inici d’un altre.

Desprès de l’assaig de divendres, ahir dissabte la colla es va desplaçar a Sant Jaume dels Domenys, on va actuar acompanyada de la colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Per si de cas encara quedava algú que tingués dubtes sobre el moment que travessen els Nens, la diada d’ahir va acabar de certificar l’evidència, descarregant-se un rapidíssim 5de7, un 4de7a, un 4de7 amb els segons del 4de8 a terra i un Pde5, tot amb una seguretat i solvència màximes.

Pel que fa a la Jove de Tarragona, van tancar la diada descarregant un 4de8, un 3de8, una Tde7 i un vano de 5, tots ells de format impecable, evidenciant que també els ha arribat l’hora dels castells de 9.

L’actuació de Sant Jaume dels Domenys va ser una última prova que va acabar de consolidar la percepció global: és l’hora dels Nens. L’hora de trencar amb una estadística de 33 anys, el temps que fa que els Nens del Vendrell no descarreguen un 4de8 per la Festa Major. Demà és el dia. Demà, si tot va bé, serà el moment de recollir els fruits de tota la feina, de tots els esforços i de tot el treball que s’està duent a terme.

Nens del Vendrell: DEMÀ ÉS LA NOSTRA HORA!


Es poden veure els vídeos de la diada de Sant Jaume clicant aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada