dilluns, 18 d’octubre del 2010

Tde8 amb folre descarregada!!!







Diumenge passat, la mítica Plaça Vella del Vendrell va viure una altra jornada històrica protagonitzada pels Nens del Vendrell. Després de 40 anys d’haver descarregat la primera Tde8 amb folre del segle XX, i 36 després d’haver-ne descarregat la última, vam aconseguir tornar a recuperar aquest emblemàtic castell tot descarregant-lo per la Fira de Santa Teresa.


Amb una Plaça Vella plena de gom a gom, sota una expectació màxima i en l’inigualable ambient de les grans ocasions, ens vam presentar en la diada convençuts den les seves possibilitats. Tot i que la Torre de 8 folrada era una construcció que ja s’havia intentat en més ocasions durant aquesta temporada, i que era un dels objectius prioritaris del Concurs de Castells, en l’ànim de la colla existia el convenciment que diumenge, en plaça pròpia, havia arribat l’hora de la veritat.



La diada de Santa Teresa va reunir totes les condicions per assolir el que finalment ha estat una diada històrica per a la colla local. Acompanyats per dues de les millors colles del moment –la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Joves Xiquets de Valls-, la Plaça Vella va viure uns moment únics d’eufòria col•lectiva quan, en segona ronda, els Nens van aconseguir carregar la Torre. Però l’esclat va ser màxim en veure que els Nens no només havien estat capaços de carregar-la, sinó que, tal com va passar, la van aconseguir descarregar.



Els de la camisa vermella van obrir actuació amb un nou 4de8 –el cinquè de l’any, una altra dada a destacar-, que va pujar amb seguretat i solidesa, com la resta que s’han fet aquest any. Un castell que els Nens han aconseguit dominar i consolidar fins al punt de convertir-se en el castell que ha obert més d’una diada d’aquest any.



En segona ronda, i sota un ambient dels que es recorden, els Nens van començar a tancar la soca de la Tde8 amb folre. Amb el folre sobre la pinya i els quarts en la seva posició, les gralles van començar a sonar donant inici a un moment històric. La Torre va pujar ferma, amb un folre que va treballar molt bé en tot moment, i un tronc que va controlar la carregada sense grans patiments. Quan la canalla, ràpida i valenta, estava a punt de coronar el castell, l’esclat a la plaça es va començar a sentir. I quan es va fer l’aleta la cridòria va ser espectacular.



Després de la carregada es va veure que el castell tenia molta corda, i que la torre tenia moltes possibilitats de poder-se descarregar, tal i com finalment va succeir, donant pas a uns llargs minuts de merescuda celebració a una colla que ha treballat dur, amb constància i il•lusió per recuperar un castell de gran simbolisme pels Nens.


En tercera ronda, després de la magnífica dinàmica que la diada estava tenint pels Nens del Vendrell, va implicar el que aquests intentessin el que havia de ser una altra recuperació història: el 3de8. Un castell que havia donat uns resultats magnífics durant els assajos però que, finalment, va quedar en intent just quan faltava ben poc per a poder-lo carregar. Els Nens, finalment, van tancar actuació amb un nou 5de7 –el 14è de l’any, un rècord històric-, resolt sense complicacions, i un Pde5.



Els Nens del Vendrell van recollir diumenge la recompensa a tot el treball que durant aquesta temporada s’ha vingut desenvolupant, tornant-se a situar en primera línia del panorama casteller. Amb la recuperació de la Tde8 amb folre, la consolidació del 4de8, i les més que realistes possibilitats amb el 3de8, als vendrellencs se’ls obre una nova etapa plena de reptes i episodis apassionants.


Pel que fa a les altres colles, tant la Jove de Tarragona com la Joves de Valls es van presentar al Vendrell amb un programa magnífic i amb la màxima motivació. Els de Tarragona, que van obrir la diada, ho van fer descarregant un altre 3de9 amb folre. En segona ronda van poder carregar un 4de9 amb folre per plantar, en tercera ronda, una sorpresa que els tarragonins han volgut presentar en la Plaça Vella: un 4de8 amb l’agulla que va quedar en carregat.


Quant a la Joves dels Xiquets de Valls, també es van presentar al Vendrell amb un gran programa, i van tancar la seva diada descarregant un 3de9 amb folre, un 4de9 amb folre que va quedar en intent i un 4de8.

Per veure les fotos cal clicar aquí.

I els vídeos són aquests:

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada