dijous, 28 de juliol del 2011

Estrenem la torre de set per partida doble a la Festa Major del Vendrell



Els dies de celebració de la Festa Major del Vendrell han estat prou profitosos per als Nens, ja que hem pogut recuperar sensacions i resultats, a més de demostrar el potencial de la nostra colla.

Hem descarregat la torre de set dos dies consecutius, hem fet en tres jornades cinc castells de gamma alta de set (dos torres de 7, un 5 de 7 i dos 4 de set amb l’agulla) i més de 27 castells, comptant els 14 pilars dels dos dies de cercavila. Una autèntica demostració castellera i festiva fruit del treball de tota la colla, del recolzament dels grups de cultura popular de la nostra vila i de tots els vendrellenc i vendrellenques que ens han donat el seu escalf incondicional aquest dies durant les dues diades.

Prèvia de Santa Anna

L’activitat castellera va començar diumenge a la nit, just després de l’assaig conjunt amb la resta de grups de cultura popular del Vendrell, quan es va decidir fer un assaig/actuació com a prèvia de la gran diada de Festa Major. L’objectiu era el de fer les últimes proves abans de l’actuació de dimarts, tot retallant el període que anava entre l’últim assaig de divendres i la diada. Com a resultat final es va descarregar un quatre de set amb l’agulla, un quatre de set seminet i dos pilars de quatre, a més d’un intent desmuntat de cinc de set. Com a dada positiva es va aprofitar per assajar a sobre de la pinya el tronc de la torre de set i el del quatre de vuit.

Diada de Santa: castells de gamma alta de set amb la primera torre de la temporada

Dimarts va arribar el gran dia. Matinades al matí, pilar a la Plaça Vella cap a les 11 just a la sortida de Santa Anna i cercavila amb la resta de grups. En acabar, versots del diables i la tradicional actuació de Festa Major. Com ja va passar l’any passat, la plaça estava plena de gom a gom, i pocs minuts desprès de tres quarts de dues de la tarda, els Nens del Vendrell preníem la paraula entrant a plaça amb un pilar de quatre caminant. Tot seguit, el plat fortdel dia: ens enfrontàvem a la torre de set.


Era la primera vegada que la portàvem a plaça a aquesta temporada, desprès d’unes setmanes d’intensos assajos. La construcció va bastir-se amb la mateixa seguretat que havia mostrat durant el passat any, un domini que ens hi va permetre recuperar la torre de vuit amb folre per a la diada de Santa Teresa. En aquesta ocasió, la torre presentava novetats a nivell de dosos (debut de la Natàlia) i cassola (no hi era el Biel) brespecte l’alineació de la temporada passada. Tot i els canvis, la torre de set es va descarregar amb moltíssima seguretat i aplom.

Per a la segona ronda, els Nens del Vendrell ens havíem reservat el cinc de set. Un castell que va pujar molt ràpidament i sense perdre la forma en cap moment, la qual cosa va permetre que es descarregués sense cap tipus de complicació el quart cinc de set de la temporada.

En tercera ronda, tot i que molta gent preguntava pel quatre de vuit, es va optar finalment pel quatre de set amb l’agulla. Com ja s’havia vist a les rondes anteriors, el castell es va descarregar de manera molt ràpida i segura, i ens apuntaven així el nostre setè quatre de set de la temporada. Van tancar actuació amb els pilars de cinc simultanis.

Va ser una diada molt ràpida, on totes les construccions es van resoldre amb molta solvència i sense cap tipus d’incidència o patiment, la qual cosa va deixar un molt bon sabor de boca a tothom, així com la sensació d’haver pogut recollir els fruits a la molta feina que la gent de la colla ha fet.Justificar a ambos lados


I al dia següent, Santa Anneta amb la segona torre de set

Si dimarts, en la diada de Festa Major, ens varem anotar la primera torre de set de la temporada, el dimecres a la tarda, en l’actuació corresponent al dia de Santa Anneta, vam poder completar la nostra exhibició descarregant una nova torre de set. Dos en dos dies.

De la mateixa manera que el dia anterior, es va mobilitzar un importantíssim número de camises vermelles. I, de la mateixa manera que dimarts, es va tornar a produir una gran comunió amb l’afició vendrellenca. Tot i tractar-se d’una actuació d’exhibició dels diferents grups de cultura del Vendrell, en la que tradicionalment no es fan gran castells, els Nens no vam voler desaprofitar l’oportunitat de tornar a demostrar el nostre potencial. I en una Plaça Nova plena de gom a gom, amb una colla confiada i convençuda en les seves possibilitats es va obrir la nostra demostració plantant una nova torre de set. Un castell que va pujar a la primera, ràpid i molt bé de mides, i que es va descarregar amb solvència desfermant la satisfacció entre la colla i el públic.

Els Nens vam completar l’actuació descarregant un quatre de set que es va resoldre sense cap tipus de complicació, amb molta seguretat i aplom, així com un pilar de cinc a la mateixa plaça i diversos pilars de quatre al llarg de la cercavila posterior.

I ara a pels castells de vuit!

La confiança dels resultats aconseguits amb les dues torres descarregades en dos dies obre unes expectatives per a l’agrupació que passen per el treball intens als assajos de dimecres i divendres que queden fins a les dues properes cites, la de la Festa Major de Sant Vicenç, el divendres dia 5, i la de Llorenç del Penedès, el diumenge 7, on l’objectiu passa per assolir el primer quatre de vuit de l‘any i qui sap si alguna cosa més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada