dimecres, 17 de febrer del 2010

Salvador Espriu i els Nens del Vendrell

En plena celebració de l'any Espriu, l'edició d'aquesta setmana del Diari del Baix Penedès publica un article, signat per Jordi Lleó, en el que es fa esment de la relació que l'autor va tenir amb els Nens del Vendrell.

Sota el títol "El vincle de Salvador Espriu amb els Castellers del Vendrell", el text íntegre és el següent:

EL VINCLE DE SALVADOR ESPRIU AMB ELS CASTELLERS DEL VENDRELL

L'any 1976 els Castellers del Vendrell estaven en plena celebració del 50è aniversari. L'advocat vendrellent Salvador Palau Rovira, membre de la comissió que organitzava l'aniversari, havia comentat a Salvador Espriu, el seu amic, l'entusiasme que sentia pel món dels castells i per la colla dels Nens. Òbviament, li va comentar que aquell any s'estava d'aniversari. Salvador Espriu va enviar un article manuscrit adreçat a la colla que va ser publicat al llibret "1976. 50è aniversri dels Nens del Vendrell (1926)", editat amb motiu de l'anomenada efemèride.

Dies més tard, Salvador Espriu va rebre a Barcelona la comissió de l'aniversari formada per Miquel Castellví, Jaume Fortuny, Carles Gestí, Joan Milà, Salvador Palau, Josep Maria Poblet, Josep Maria Pros, Simó Recasens, Joan Rossell, Miquel Rossell, Joan Salvó, Manuel Soler i el llavors Cap de Colla, Òscar Garcia. La comissió va quedar molt agraïda amb Salvador Espriu alhora que sorpresa, perquè el literat rebia molt poca gent.

A l'article, Espriu reconeix la seva pràctica desconeixença sobre els castells. Molts dels elements comentats són gràcies a les converses que va mantenir amb el que anomena el 'meu vell amic Salvador Palau Rovira'.

Les descripcions sobre els elements castellers que descriu Espriu a l'article són més que acurades i precises, amb adjectius escollits. Espriu anomena en el seu article noms relacionats amb la colla tan destacats com el de Pau Figueras i Jan Julivert, que llavors només feia quatre anys de la seva mort, i, òbviament, fa referència a Pau Casals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada