Bibliografia castellera

Text: Maria Ramon Caballé i Salvador Arroyo Julivert
Il·lustracions: Pilarín Bayés
Edicions: Editorial Mediterrània, SL

Llegint aquest llibre hi trobareu molt de l'esperit d'un gran home que es va dedicar en cos i ànima als Nens del Vendrell i al món dels castells. Amb ell la nostra colla va viure els moments més vibrants de la seva història, que van estendre l'afició pels castells i van afavorir l'expansió d'aquesta manifestació cultural, tan pròpia de les nostres comarques, per tot el país.

(Text de la contraportada)
Edició commemorativa del 75è aniversari dels Nens del Vendrell
Col·lecció L'Agulla, Sèrie Gran
Edicions El Mèdol

"La commemoració d'un setanta-cinquè aniversari és un motiu de joia per qualsevol entitat, però també és una bona oportunitat per repassar la memòria col·lectiva d'una part important del territori on es troba enclavada. Aquest llibre fa un recorregut històric dels setanta-cinc anys d'història de la colla de Castellers Nens del Vendrell, contextualitzant-la en l'evolució del món casteller, i enriquida amb un conjunt de petites històries explicades pels seus protagonistes i per estudiosos en la matèria.

Ara bé, una institució que ja ha viscut tant no es pot quedar en el passat. Per aquest motiu, s'ofereix un apartat titulat "castellers a la porta d'un nou mil·leni" on diverses persones reflexionen sobre aspectes actuals i reptes amb els que s'enfronta una colla castellera que vol viure molts anys més. L'obra es completa, a més, amb una breu cronologia que recorda els principals esdeveniments viscuts i un recull estadístic de les principals construccions realitzades".

(Text de la contraportada)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada