dimarts, 15 de juny del 2010

Gran diada a l'Arboç i primera Torre de 7 de l'any



L'Arboç, 13 de juny de 2010
Diada dels Minyons de l'Arboç

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de8, 2de8 amb folre, 4de8, 3 Pde5
Castellers de Terrassa: 5de7, 4de8, i2de8 amb folre, 4de7a, Pde5
Minyons de l'Arboç: 3de7, id 5de7, 4de7, i5de7, Pde4
Nens del Vendrell: 5de7, 4de7a, id 2de7, 2de7, vano al 5

Diumenge els Nens del Vendrell vam donar un pas de gegant en l'evolució d’aquesta temporada. Desprès d’unes primeres diades amb castells bàsics de 7 es va donar un primer salt en la diada d’aniversari, diumenge dia 6, estrenant els castells amb agulla. Però ahir, a la diada dels Minyons de l’Arboç, es va donar un important cop d’efecte descarregant el 5de7 i el 2de7.


Els bons resultats de la diada del 84é aniversari, on tot i no descarregar el 5de7 es va demostrar que era un castell a l’abast de la colla, ja va significar una primera injecció de moral pel grup. A més, es van descarregar amb seguretat dos castells amb agulla, la qual cosa indicava que els Nens començàvem a accelerar. Ahir, però, l’accelerador es va trepitjar amb energia i seguretat, tancant la diada amb uns resultats magnífics i donant la sensació, a més, que la colla té molt potencial de creixement.


Convidats pels Minyons de l’Arboç en motiu de la 7a diada d’aquesta colla, i acompanyats a plaça també per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Terrassa, vam obrir amb el 5de7, castell que encara no havíem aconseguit descarregar però que teníem molt a tocar. Després d’una carregada plàcida el castell es va haver de treballar a la descarregada, acabant-se resolent de manera satisfactòria.


En segona ronda, es va decidir aixecar un 4de7 amb l’agulla, que també es va resoldre sense incidències. I, en tercera ronda, va arribar el plat fort, la Torre de 7, de molt bones sensacions durant els assaigs i que, l’any passat, no es va portar a plaça fins a la Festa Major del Vendrell, a finals de juliol.


Des del començament es va veure que la torre pujava amb solidesa i garanties. I just quan estava a punt de fer-se d’aleta, amb l’acotxador col·locat (el Biel, que va fer la seva primera Tde7 i que, en la seva estrena, la va fer per dues vegades) i l’enxaneta a sobre del dos per fer la traspassada va començar a baixar. Tot i això, la colla, pletòrica de confiança, es va decidir a tornar-la a fer de nou sense pausa, i aquesta vegada sí, es va descarregar amb una gran facilitat amb el natural esclat de joia de la colla. Va ser una torre impecable que injectarà una important dosis de confiança en els Nens per plantejar-se nous reptes.

Per tancar l’actuació es va aixecar un vano al 5, completant una actuació, a mitjans de juny, que iguala la millor de l’any passat, aconseguida gairebé un mes i mig més tard, cap al juliol.


Pel que fa a les altres colles, la Vella de Valls va completar una tripleta de 8 descarregant amb molta solvència un 3, un 4 i una torre de 8. Els Castellers de Terrassa, per la seva banda, van completar una molt bona actuació que van iniciar descarregant un 5de7 i, a continuació, un 4de8. En tercera ronda van optar per una Torre de 8 amb folre que va quedar en intent, tancant l’actuació amb un 4de7 amb l’agulla.

La colla local, els Minyons de l’Arboç va intentar per dues vegades descarregar el 5de7 sense aconseguir-ho (un va quedar en intent desmuntat i l’altre en intent), i sí que van completar el 3 i el 4 de 7. A l’acabament de la diada, els Minyons van obsequiar a totes les colles participants amb un record commemoratiu.

La propera actuació que tenim serà el cap de setmana del divendres 25 (amb l’actuació a Coma-ruga en motiu de la inauguració de la Fira Turismar) i del diumenge 27, on actuem a Calafell Platja acompanyats, de nou, pels Castellers de Terrassa.


Va ser, sens dubte, una diada que ha de marcar un abans i uns després en el devenir de la colla durant aquesta temporada. Una actuació que va estar marcada per la confiança en les nostres possibilitats. Primer, amb el 5de7, que no es va poder descarregar set dies abans per un incident anecdòtic. I, després, pel convenciment que la colla va demostrar amb la Torre de 7, que una vegada es va haver de desmuntar (amb l'enxaneta amb el peu a la faixa del dos i a punt per fer la traspassada) es va voler tornar a aixecar d'immediat, sense pausa.


Una diada, en definitiva, de somriures, alegria i abraçades.

















Bé, d'alegries, somriures, abraçades i moltes altres coses més, és clar. Perquè quan es fan castells, a plaça t'hi pots trobar de tot.

Totes les fotos de la diada clicant aquí.

I, a continuació, els vídeos.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada