divendres, 9 d’octubre del 2009

Tots som una colla

La colla castellera dels Nens del Vendrell, juntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i amb la col•laboració dels departaments de Cultura i Mitjans de Comunicació i el d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, promocionarà el fet casteller amb una campanya que porta per títol “Tots som una colla”, i que realitzaran, de manera simultània, els Nens del Vendrell, els Marrecs de Salt, els Margeners de Guisona i els Sagals d'Osona.

L'objectiu principal de la campanya és facilitar la correcta incorporació dels nous castellers a les colles amb l'organització de tres tallers introductoris sobre el fet casteller i la història de la colla. Els tallers es van iniciar ahir dijous, i continuaran els propers 13 i 16 d'octubre a les 20:30 hores a la seu social dels Nens del Vendrell (Avinguda de la Riera, s/n, cantonada carrer quarter del Vendrell.

A la primera sessió es va fer un breu recorregut per la història dels castells i dels Nens del Vendrell amb la presentació d'un vídeo sobre el paper dels castells en la cultura catalana, una breu xerrada sobre les nocions bàsiques de castells i una jornada de portes obertes amb una visita guiada pel local de la colla.

El taller del 13 d'octubre es dedicarà a explicar els secrets de l'activitat castellera amb la projecció d’un vídeo sobre els castells com a construcció humana i una sessió pràctica sobre tècnica castellera a càrrec de l'equip tècnic dels Nens del Vendrell, que permetrà als assistents donar els seus primers passos com a castellers.

El darrer taller, que se celebrarà el 16 d'octubre, permetrà a tots els assistents participar de manera activa en un assaig general dels Nens del Vendrell com a un casteller més de la colla. Es tractarà de l'assaig preparatori de la diada de Santa Teresa al Vendrell, l'actuació castellera més important del calendari dels Nens del Vendrell.

Els tallers castellers es reforçaran amb una campanya de difusió del fet casteller amb l'edició de díptics informatius editats en diverses llengües. D'aquesta manera es vol fer arribar aquesta mostra de la cultura popular i tradicional de Catalunya a tota la població, reforçant la tasca d'integració social i cultural que tradicionalment han desenvolupat les colles castelleres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada