dilluns, 22 de març del 2010

Il·lusionem-nos amb els NensEl passat divendres el Diari del Baix Penedès i el 3de8 van publicar la següent carta, enviada pel nostre Cap de Colla.


IL•LUSIONEM-NOS AMB ELS NENS DEL VENDRELL

Ja hem començat els assajos, i tant el meu equip tècnic com jo mateix fem una valoració molt positiva d’aquest inici de temporada, ja que hem pogut fer proves molt interessants que ens porten a il•lusionar-nos amb el projecte d’enguany. Al mateix temps, però, ens agradaria que tota la gent de El Vendrell i del Baix Penedès s’il•lusionés també amb nosaltres, fent seves totes les esperances i expectatives amb què encetem aquest nou any.

Una de les millors notícies i una de les més grans empentes que podria rebre la colla és que tots els castellers i castelleres que en algun moment o altre han format part d’aquesta gran entitat, que els antics dirigents i excaps de colla que han dedicat tantes i tantes hores d’esforç i treball en benefici de la colla, tornessin a venir al local, que s’incorporessin de nou a la dinàmica de la colla, que s’impliquessin al 100x100 amb els Nens del Vendrell. Al cap i a la fi, sense tots ells la colla no hauria arribat fins on avui es troba. Ells són els primers coneixedors de tot el que suposa portar una colla endavant. I, per això, m’agradaria fer una crida a tots ells perquè ens ajudin i aportin la seva experiència, a continuar tirant endavant aquesta entitat que ells porten dintre seu tant o més que jo. Estic convençut que tots junts, treballant plegats, estem en condicions d’assolir grans objectius.

Sé que la seva estimació per la colla els porta a estar al corrent del dia a dia dels Nens i de les qüestions que tenen a veure amb l’entitat. Una d’aquestes ha estat la important incorporació d’un gruix de joves castellers i castelleres amb una il•lusió i una implicació impressionant. Un grup de gent que està aportant la seva embranzida a l’hora de treballar i participar de la vida de la colla. I ara és el moment idoni perquè els castellers més veterans complementin l’empenta dels joves amb la seva saviesa i veterania. Perquè aquells que han format part de la colla i s’hi han estat durant molts anys, són peces claus pel seu coneixement i experiència, i són els posseïdors de petites històries que mai s’haurien d’oblidar i que formen, en el fons, la història de l’entitat.

Tots plegats hem de fer un exercici de consciència individual, i valorar, per sobre de tot, la importància de treballar units per tirar endavant un projecte. Avançar plegats els membres de la junta, els col•laboradors i totes les persones que s’estimen la colla amb l’únic objectiu de buscar el benefici del col•lectiu, dels Nens del Vendrell. És un camí apassionant que requereix de molt d’esforç i sacrifici, però amb una gran recompensa quan s’arriba a la meta. Però també és un llarg viatge que sense ajut, implicació, ganes de sumar i la il•lusió de tothom serà impossible dur-lo a terme.

Sé que hi ha moltes camises vermelles a dins dels armaris del Baix Penedès. Imagineu-vos, per un moment, que un dia, només un dia, totes aquestes camises es poguessin trobar a la Plaça Vella, o a Llorenç, o a Calafell, o a qualsevol altra plaça del Baix Penedès. No hi cabríem. I seria un magnífic somni per a molts de nosaltres. No oblideu que els actius de la colla només som la punta d’un iceberg, la part visible d’uns Nens que enguany celebraran el seu 84é aniversari. Uns Nens on tothom és important, i on tots, siguin nous o veterans, són necessaris.

No crec en la sort, crec en el treball. Tampoc crec en la individualitat. Només en la feina i la il•lusió col•lectiva. Crec que tots i cadascun de nosaltres hem de fer de comercials de l’entitat, promocionar la colla i manifestar el nostre orgull per portar l’escut dels Nens del Vendrell. En definitiva, crec en el bon ambient que es respira al local, tant durant els assajos com en totes les activitats extracastelleres. Crec que tenim una oportunitat única per donar un important salt qualitatiu. I crec en el BON ROTLLO!


Jordi Moreno Pujol
Cap de Colla dels Nens del Vendrell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada