dimecres, 17 de novembre del 2010

Ara sí: els Castells Patrimoni de la Humanitat per la Unesco


La UNESCO va declarar ahir els Castells Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, durant la cinquena sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial celebrada al Kenyatta International Conference Centre de Nairobi (Kenya).

En el seu veredicte, la UNESCO va destacar que els castells "són percebuts pels catalans com a part integrant de la seva identitat cultural" i proporcionen "un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat". Just abans dels Castells, el Comitè va incloure també a la Llista Representativa el flamenc i el cant de la Sibil·la.

Per defensar la candidatura dels Castells, es va desplaçar fins a Nairobi una delegació catalana encapçalada pel president de Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. També van viatjar a la capital de Kenya el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella, el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, l’editor de la revista Castells, Jordi Roigé, i el cap del departament de Patrimoni del Centre UNESCO de Catalunya, Lluís Garcia Petit.

La UNESCO també assenyala que la inclusió dels Castells a la Llista Representativa “pot promoure el patrimoni cultural immaterial, de manera que reforci la cohesió social i fomenti el respecte pel diàleg cultural i la creativitat humana”. La UNESCO destaca també que la candidatura ha estat elaborada mitjançant un procés de consulta i cooperació amb els castellers.


2 comentaris:

  1. Ara si k som patrimoni!!!!!!! Ja era hora d k reconeguesin el k son els castells. =)

    Att: Anna

    ResponElimina
  2. un reconeixement més que merescut!!!!
    estem contents...Ja som patrimoni de l'humanitat!!!
    l'esforç, la constancia..la PINYA...l'amistat...
    amunt els Nens!!! felicitats!

    Salutacions
    Salmaldon

    ResponElimina