dilluns, 8 d’agost del 2011

Grans diades a Sant Vicenç de Calders i Llorenç del Penedès

Sant Vicenç de Calders, 5 d'agost de 2011:
5de7, Tde7, 4de8, Pde5
Llorenç del Penedès, 7 d'agost de 2011:
Pde4, 5de7, 4de8, idTde8 amb folre, iTde8 amb folre, Pde5


En tal sols dues setmanes (l’última de juliol, amb les diades de Festa Major) i la primera d’agost (amb les dues actuacions de Sant Vicenç i Llorenç), els Nens hem capgirat registres i culminat el procés de convertir-nos en colla de vuit de tot dret. Aquesta consideració s’atorga a les colles que han descarregat vuit castells de vuit pisos durant tres anys consecutius. És el nostre cas, ja que l’any passat es van completar 6 castells d’aquesta gamma (cinc quatres de vuit i una torre de vuit amb folre), als quals cal afegir els dos assolits durant els últims dies.

Si bé per Festa Major es van recuperar sensacions i registres, i la colla va poder començar a mostrar tot el treball previ que s’estava fent durant els assajos, ha estat especialment durant l’últim cap de setmana on s’ha aconseguit recuperar les expectatives i el potencial que es va assolir durant l’any passat.

El primer d’aquests grans passos es va produir divendres a la nit, en la tradicional diada de Festa Major de Sant Vicenç de Calders, on els Nens vam actuar acompanyats dels Castellers d’Altafulla. De sortida, vam descarregar la tercera torre de set de l’any, un castell sobre el qual es torna a mostrar el domini i confiança que la colla hi té, i que va ser el preàmbul per a la prova que es faria a la mateixa plaça en acabar l’actuació.

En segona ronda es va completar un segur cinc de set sense incidències, i en tercera ronda va arribar el plat fort de la nit: un quatre de vuit que es va haver de treballar però que no va patir en cap moment. Una construcció que va ser molt celebrada per la colla, que es convertia en la primera de l’any d’aquest tipus i que, a més, va convertir la Plaça Major de Sant Vicenç en plaça de vuit.

Els Nens vam tancar la diada amb un pilar de cinc, però, tal i com es va fer l’any passat amb tan bons resultats, no es va desaprofitar l’ocasió per fer un assaig de torre de vuit amb folre. L’objectiu no era un altre que el de tornar a tastar tant emblemàtic castell per a nosaltresvendrellencs i, sobre tot, aprofitar l’oportunitat de rodar el folre. L’intent va ser satisfactori, arribant-se a col·locar quints amb relativa facilitat i no havent-hi mostres de patiment en cap moment.

Pel que fa als Castellers d’Altafulla, habituals acompanyants en aquesta actuació, van completar una bona actuació amb un intent de dos de sis, un tres de set, un quatre de sis amb agulla, una torre de sis i un pilar de cinc.

Culminació a Llorenç del Penedès

Diumenge, dos dies després de les bones sensacions que va deixar la diada de Sant Vicenç de Calders, ens tocava afrontar una de les cites més importants de la temporada: l’actuació a Llorenç del Penedès. I, de la mateixa manera que divendres havíem descarregant el primer quatre de vuit de l’any, a Llorenç havíem de refermar el bon estat de forma de les últimes actuacions, començar a recollir els fruits de tota la feina feta als assajos i encetar nous reptes.

La diada es va iniciar amb la descoberta d’una plaça a la façana de l’Ajuntament com a reconeixement als Nens del Vendrell, en tant que colla amb una vinculació molt estreta amb aquest municipi en tant que molts dels castellers són d’aquesta població.

Els Nens vam obrir diada amb un plàcid i segur cinc de set, per enfrontar-nos en segona ronda amb el que havia de ser segon quatre de vuit de la temporada i el segon en 48 hores. Un castell que va pujar a la primera i que es va poder descarregar sense incidències especials. La colla es rearmava de confiança, i es permetia mostrar-se valenta i ambiciosa i donar la sorpresa anunciant la torre de vuit amb folre en tercera ronda.

Amb el record de l’any passat, on Llorenç va veure el primer intent en una diada després de molts anys d’un castell folrat dels Nens, la construcció es va enfrontar amb confiança, fent un primer intent que va quedar en desmuntat amb dosos col·locats però que es va iniciar amb un bon encaix de pinya i folre que va mostrar un bon treball del peu. Tot i haver-ne desmuntat un intent, els Nens no vam renunciar a tornar-nos a enfrontar a la torre de vuit. I així ho vam fer a continuació. El peu va tornar a quedar molt ben lligat, amb un folre que es va mostrar sòlid des del començament. La torre va anar pujant però es va tancar pels pisos superiors. Tot i així, la cassola va arribar a ocupar la seva posició, i just quan l’enxaneta iniciava la traspassada el castell es va trencar, deixant-nos a mil·límetres de carregar el castell.

Amb tot, van ser dos intents més que satisfactoris en tant que es va demostrar que amb treball i confiança el castell està al nostre abast. I tot i el regust agredolç per no haver-lo culminat per escassos segons, els Nens vam sortir de plaça amb la moral alta per la gran actuació que s’havia aconseguit, i amb el convenciment que tornar a descarregar la torre de vuit és ben a prop.

Pel que fa a les altres colles els Xiquets de Tarragona van tancar actuació amb un tres i un quatre de vuit i un cinc de set que és la base d’un futur cinc de vuit. I, pel que fa a la Jove de Tarragona, cal destacar que van descarregar la seva primera torre de vuit amb folre de l’any, completant actuació amb un quatre de vuit i un cinc de vuit.

Els Nens del Vendrell aprofitarem els propers dies per fer vacances, tot i que curtes, ja que tornem als assajos el proper dimecres 17 d’agost, per preparar l’actuació de dos dies després –el divendres, 19 d’agost-, en motiu de la Festa Major d’Albinyana. Un merescut període de descans que ha de servir per recarregar bateries i preparar-se per als grans reptes que tenim per endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada