dilluns, 9 d’agost del 2010

Llorenç del Penedès, 8 d'agost de 2010

Llorenç del Penedès, 8 d'agost de 2010

Jove Xiquets de Tarragona: 3de8, 4de8, 2de8 amb folre
Joves de Valls: 3de8, 4de8, 2de7
Nens del Vendrell: 5de7, 4de8, id 2de8 amb folre, 2de7




Ahir, a la diada castellera de Llorenç del Penedès, els Nens del Vendrell ens vam quedar ben a prop de tornar a reviure moments històrics quan, en tercera ronda, vam començar a aixecar una Tde8 amb folre, castell mític per als vendrellencs, ja que vam ser la colla que el va descarregar per primera vegada en el segle XX, que ens va donar la victòria en el concurs de Tarragona de 1970, i que feia més de 35 anys que no s’intentava per part dels Nens.


Malgrat que l’objectiu de descarregar-lo no es va assolir, quedant-se en un intent desmuntat, els Nens vam sortir de plaça molt reforçats moralment en veure que érem capaços, per segona vegada en dos dies, de posar un folre a sobre de la pinya, de col•locar-hi dossos, i, en el cas de Llorenç, de fer arribar la canalla fins al pis de quints.

El global de l’actuació d’ahir va permetre mostrar al món casteller el magnífic estat de forma dels Nens, així com continuar amb l’espectacular progressió dels últims mesos, descarregant un altre carro gros i una nova Tde7 i repetint la millor actuació de la temporada.


La diada de Llorenç s’esperava amb molta expectació després de l’anunci que s’havia fet de voler portar la torre de 8 folrada a plaça. Després de la prova definitiva del divendres, a la diada de Sant Vicenç de Calders, on es van col•locar dossos, ens vam acabar de convèncer de les nostres possibilitats de portar-la a Llorenç.

Acompanyats per la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i la Colla Joves de Valls, els Nens del Vendrell vam obrir actuació amb un 5de7 sense incidències que va servir per treure nervis i donar confiança a la colla. En segona ronda, vam anar amb convicció a pel segon 4de8 de l’any, un dels principals objectius de la jornada, descarregant-lo amb seguretat i domini, sense cap tipus de patiment, reforçant encara més la moral del grup de cara al que havia de ser el plat fort de la jornada.


Finalment, la Tde8 amb folre es va començar a preparar amb tota l’atenció de la plaça. Tot i que la carregada va començar amb seguretat i a la primera, amb dossos col•locats i la canalla a mitja pujada s’havia entregirat una mica, motiu pel qual es va decidir desmuntar-la. Finalment, en ronda de repetició, vam optar per aixecar una nova Tde7 (la cinquena de l’any) que es va descarregar sense problemes. Dos pilars de 5 van servir per tornar a repetir la millor actuació de l’any, igualant la de la Festa Major, tot i que amb el plus d’haver estat en disposició de portar la Tde8 amb folre a plaça.


L’actuació de Llorenç ens ha impulsat Nens en la classificació per accedir al Concurs de Tarragona d’enguany, situant-nos en el lloc número 11, i proporcionant-nos moltes possibilitats de guanyar una plaça. A més, va ser una gran diada perquè ens reforça encara més en l’objectiu de continuar treballant per instal•lar-nos entre les colles de vuit, descarregant el segon 4de8 de vuit amb una consistència i seguretat destacables. Així mateix, el grau de motivació de la colla està pels núvols en tant que les dues proves de Tde8 amb folre del cap de setmana han estat més que satisfactòries, existint la convicció entre la colla en la idea que amb treball i assajos es més que factible descarregar-la aquesta temporada.


Ara tindrem uns dies de vacances (pocs, però necessaris), fins a l’actuació del dia 20 d’agost per la Festa Major d’Albinyana, en companyia dels Nois de la Torre. Pocs dies després, el dissabte 28, tindrem la última del mes, per la Festa Major de Santa Oliva. Després, ja només restarà esperar a que arribi el 31 d’agost, per conèixer quines són les colles que s’han guanyat la plaça per entrar al Concurs de Tarragona d’enguany. Tot i que el nostre principal objectiu per aquesta temporada era descarregar castells de 8 i consolidar-los, la qual cosa estem aconseguint, si al final aconseguim entrar al Concurs serà un gran premi per a tots.

Pel que fa a les altres colles, la Jove dels Xiquets de Tarragona va tancar la seva actuació amb una impecable trileta (2, 3 i 4de8), mentre que la Joves de Valls va descarregar amb seguretat el 3 i el 4de8 i una Tde7.

Els vídeos es poden veure clicant aquí, i les fotos aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada