dimarts, 19 d’abril del 2011

Vilanova, 17 d'abril de 2011




Si la memòria no em falla, l’actuació de diumenge a Vilanova va ser la primera que el trio integrat pel Biel, la seva mare i un servidor ens hem perdut en els últims dos anys. Tot i l’absència, durant tot el matí vam estar al corrent del que la colla anava fent, gràcies a invents tant perversos –però a la vegada tant útils i, cada vegada més, imprescindibles- com una connexió a internet a través d’un telèfon mòbil i un servei de missatgeria instantània com és el twitter.

I és que és inevitable. Encara que facis l’esforç de plantejar-te el dia com una possibilitat de desconnectar, de descansar, de pensar en altres coses, de descobrir que hi ha món i vida més enllà dels castells, no és gens fàcil aïllar-se per complet i perdre de vista que la teva colla està actuant i que per molt que t’hi esforcis aquell dia no escoltaràs el so de les gralles.

Diumenge vaig recordar les paraules que invariablement deia un bon amic quan traspassàvem la franja horària de les cinc de la matinada i les nostres etíliques converses es convertien en filosofia pura. “Mai oblidis que el que Newton va descobrir no va ser que una poma cau d’un arbre, sinó que la llei gravitacional és directament proporcional a l’atracció generada per la barra d’un bar en estat de repòs”, venia més o menys a dir. I rematava afegint: “i és que, en el fons, no hi ha millor descripció de la força de la gravetat que la dita popular: la cabra tira al monte i el noctàmbul tira a la barra”. Estic convençut que si aquell paio hagués estat casteller hauria afegit: “i també tira la camisa els diumenges amb diada”.


Total, que sigui com sigui, els Nens es van desplaçar a Vilanova per participar en la diada 39è aniversari dels Bordegassos de Vilanova, on també hi participava la Joves dels Xiquets de Valls. Una diada plena d’absències per raons diverses, i que es va plantejar com una bona oportunitat per continuar rodant i provant castellers en tots els pisos.

La jornada va començar amb un cercavila de totes les colles participants que va finalitzar a la Plaça de la Vila, un magnífic espai típic de l’urbanisme del XIX que, a més, és una de les places porxades més grans de Catalunya. Una vegada allà, els Nens van descarregar, com a primer castell, un 3de7 sense complicacions, tot i que el pom de dalt es va haver de barallar amb una branca de palmera amb ganes de veure de ben a prop què és cou en un pom de dalt. I no se m’acut millor descripció del que va passar que les paraules del nostre Saso: “Com no podia ser d'una altra manera en un Diumenge de Rams, l'enxaneta dels Nens beneeix la palma (o palmera) al coronar el castell.

A segona i tercera ronda els Nens van descarregar un 4de6a i una Tde6, tot preparant el salt als castells de set i mig. Per tancar actuació es van completar dos Pde4 simultanis.


Pel que fa als amfitrions, els Bordegassos de Vilanova, van tancar diada completant un 5de7, un 4de7 -desprès d’un primer intent desmuntat-, un 3de7, un vano de cinc i un pilar de cinc aixecat per sota. Una bona actuació dels vilanovins amb un pla de treball que de ben segur els portarà a fer una gran temporada. Mentre que la Joves de Valls van aixecar dos castells de vuit –un 4de8 i un lleugeríssim 3de8-, a més d’un 4de7a i dos Pde5 simultanis.

Ara és el torn d’aprofitar les festes de setmana santa per descansar, agafar forces i carregar bateries. El primer tram de la temporada s’ha completat, i hem de començar a treballar dur, a omplir el local, i a avançar per assolir els importants objectius que tenim per endavant. Tornarem a assajar el proper divendres 29, per preparar la pròxima actuació, que se celebrarà el 8 de maig i on farem doblet: al matí a la Plaça de les Monges de Torredembarra, en el marc d’una diada benèfica en la que participarem amb un bon grapat de colles. I a la tarda a Port Aventura, una diada que ha de servir per iniciar el camí que condueixi la nau d’aquest any a bon port. Serà tota una aventura.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada